La Diada del Centre

La Diada del Centre · 9 d´octubre 2022

El CCR celebrarà la Diada del Centre aquest diumenge i presentarà una nova temporada plena de teatre.

A les 11 del matí la Junta del Centre participarà a la missa a Santa Maria de Pineda i a les 12 del migdia es farà la presentació teatral de la nova temporada. La presidenta del Centre Cultural Ester Deprius ha explicat que serà un acte festiu obert a tothom, amb format espectacle i amb molt d’humor i música.

La novetat és la presentació de la primera edició del Premi Centre Cultural i Recreatiu 2022. El premi s’entregarà anualment a la Diada del Centre, com a reconeixement a les diferents qualitats de la vida associativa, i la cultura i les diferents persones del municipi.

A les 2 del migdia es farà el dinar de germanor al Pura Brasa de Pineda.

A les 6 de la tarda es farà l’estrena de l’obra ‘Codi Roig’

Es tracta d’un text magistral d’Aaron Sorkin d’una pel.lícula amb el títol ‘Alguns homes bons’ amb Tom Cruise, Jack Nicholson i Demi Moore i que molta gent recorda. L’ha adaptat al teatre el pinedenc Josep Morell amb el nom ‘Codi Roig’. Ha dit a Ràdio Pineda que la companyia del centre torna a l’escenari amb un clàssic del cinema i amb un text intens.

Ens trobem a la base militar dels marines dels EEUU a Guantánamo (Cuba) l’any 1996. Un soldat és assassinat per dos companys en aplicar-li un sever càstig per indisciplina i per desobediència. Josep Morell ha dit que El Centre presenta un text on apareixen qüestions, dubtes, actituds i formalismes que van existir als exèrcits i que es pregunta si un soldat pot desobeir i saltar-se l’escala de comandament.

L’obra es podrà veure tot l’octubre al CCR i també el dia 5 de novembre.