Codi Roig

Codi Roig

  • Centre Cultural I Recreatiu · Sala gran

A few good men és un text magistral i meravellós d’Aaron Sorkin que va ser presentat en la gran pantalla amb el conegut nom d’ Alguns homes bons interpretat en els papers principals de Tom Cruise, Jack Nicholson i Demi Moore i que molts de vostès segurament han pogut veure i si no, esperem despertar la curiositat de mirar-la i que ha estat adaptada al teatre per Josep Morell amb el nom de CODI ROIG.

Ens trobem a la base militar dels marines dels EEUU a Guantánamo (Cuba) l’any 1996. El soldat William T. Santiago és assassinat per dos companys en aplicar-li un sever càstig per indisciplina i per desobediència. Un soldat no pot desobeir. Un marine no pot saltar-se l’escala de comandament. Un soldat de l’exèrcit dels Estats Units mai pot incomplir una ordre.

Tornem amb teatre de text, purament de text. Una pel·lícula que al veure-la penses que és una obra de teatre i una obra de teatre que penses que s’ha de dur a la pantalla. Que va ser primer?

Presentem davant del públic un text on apareixen qüestions, dubtes, actituds i formalismes que van existir als exèrcits de cada país (o encara existeixen) i que volem fer-vos partícips per plantejar-vos també algunes qüestions com aquestes… Un soldat pot desobeir?… Pot saltar-se l’escala de comandament?… Pot incomplir una ordre?.

Tot l’equip de CODI ROIG desitja que passeu una bona estona gaudint d’un text meravellós i esperant que la interpretació i presentació escènica estigui a l’alçada.

CODI ROIG · Alguns Homes Bons